Excelsior weet Bruins langer aan boord te houden

8 maart 2019, 14:44

Luigi Bruins gaat voorlopig nog niet weg bij Excelsior. De 31-jarige middenvelder zet binnenkort zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2021 op Woudestein houdt. Onlangs speelde de 31-jarige Bruins zijn tweehonderdste wedstrijd voor de club.

"Wat de doorslag gaf, is dat het lekker dicht bij huis is, de club waar ik opgegroeid ben en de club waar we de komende jaren nog mooie dingen willen gaan neerzetten. Mijn doel voor de komende twee seizoenen is voor mij persoonlijk om zoveel mogelijk te spelen. Met de club willen we ons nu zo snel mogelijk veilig spelen om dan in de komende twee jaar de volgende stap te zetten", zegt Bruins via de officiële clubkanalen.

Bruins zette bij Excelsior zijn eerste stappen in het profvoetbal. De middenvelder ging daarna aan de slag bij Feyenoord en Red Bull Salzburg, om vervolgens terug te keren op Woudestein. In 2013 maakte hij de overstap naar OGC Nice, waarna hij voor een tweede keer terugkeerde in Kralingen. Sinds de zomer van 2014 is Bruins weer speler van Excelsior.

De middenvelder draait al een tijdje mee in de voetbalwereld, maar denkt dat het einde nog niet in zicht is. "Ik ben van mening dat ik zelfs nog langer kan doorgaan dan deze twee seizoenen, maar laten we eerst in deze periode weer wat moois gaan neerzetten. We moeten we ons nu zo snel mogelijk veilig spelen en dan zien we daarna wel verder."

Clausule

Of Bruins zijn nieuwe contract uitdient, hangt af van de sportieve prestaties. In de verbintenis is de clausule opgenomen dat de middenvelder kan vertrekken als Excelsior degradeert. "Voor zowel Excelsior als voor mij is dat de beste oplossing. Ik denk dat ik een speler ben voor de eredivisie en als de club financieel een stapje achteruit moet doen, is dat ook lastig. Dus van beide kanten is die clausule erin gekomen", vertelt hij aan RTV Rijnmond

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen