Transferweekje: De Ligt, PSV-talenten in trek en ontslag Ramos?

9 maart 2019, 12:05   Bijgewerkt: 9 maart 2019, 12:14

De transfermarkt is in Nederland alweer ruim een maand gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Deze keer met Matthijs de Ligt, Sergio Ramos, talenten van PSV, Willem II en Eerste Divisie-topscorer Mario Engels.

Ook Atlético wil De Ligt

Ook Atlético Madrid is overtuigd geraakt van Matthijs de Ligt. Atleti zag de Ajax-captain uitblinken in de galavoorstelling tegen stadsgenoot Real Madrid en wil volgens Marca nu ook voor hem gaan. Los Colchoneros voegen zich in het rijtje met onder andere FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain. Ook Bayern München behoorde hiertoe, maar gaat waarschijnlijk met Lucas Hernandez van Atlético Madrid aan de haal. De tachtig miljoen euro die Bayern betaalt, wil Atlético inzetten voor De Ligt. Daarnaast hebben de Madrilenen ook te maken met een aanstaand vertrek van Diego Godin naar Internazionale. Diego Simeone hoe dan ook sleutelen aan een nieuwe defensie, met De Ligt als beoogde kandidaat.

{image[332818][right-half][]}Sergio Ramos transfervrij?

De vernedering door Ajax laat diepe sporen na bij Real Madrid. Voor Sergio Ramos dreigde zelfs een ontslag, zo meldden toonaangevende kranten uit Spanje. De 32-jarige captain, voor de return geschorst, zou het aan de stok hebben gehad met de flamboyante voorzitter Florentino Perez. Het verhaal is dat Perez na afloop van het duel met Ajax de kleedkamer binnenstormde en daar de spelers uitkafferde voor gebrek aan inzet. Toen de preses het optreden van Real Madrid 'respectloos' noemde, was de maat vol voor Ramos. Hij greep in en gaf Perez de schuld voor het verloren seizoen. Sterker nog: Ramos dreigde met een vertrek. "Betaal me en ik ben weg", zou de aanvoerder hebben gezegd. Naar verluidt hadden beiden donderdag een ontmoeting om de problemen uit te spreken, maar bracht dat geen soelaas. Volgens Spaanse media lijken de wonden te diep.

PSV-talenten in trek

In navolging van Mohamed Ihattaren wil PSV ook verlengen met talenten Joël Piroe en Zakaria Aboukhlal (beiden 19 jaar). Waar Ihattaren duidelijk voor PSV kiest, moeten Piroe en Aboukhlal hun keuze nog maken. Het duo kan in Eindhoven blijven, maar lonkt voor hen ook een buitenlands avontuur. Piroe kan volgens het Eindhovens Dagblad onder meer naar Juventus. De Oude Dame is al langer geïnteresseerd en hoeft enkel een opleidingsvergoeding van 370.000 euro te betalen, omdat de topscorer van Jong PSV over een aflopend contract beschikt. De verbintenis van Aboukhlal loopt nog tot medio 2020. PSV wil ook die verlengen, maar het [a,https://www.ed.nl/psv/volop-interesse-voor-talentvolle-aboukhlal-die-wacht-op-psv~a5c4a2eb/,_blank,ED] weet ook dat clubs uit Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben geïnformeerd naar de aanvaller. Daarom hoopt Aboukhlal dat PSV snel concreet wordt.

{image[331833][right-half][]}Drukte bij Willem II

Joris Mathijsen is druk in de weer met (huur) contracten bij Willem II. De technisch directeur bereikte vorige week al een overeenkomst met bekerheld Timon Wellenreuther en jeugdspeler Justin Ogenia, maar ligt er nog een stapeltje aan aflopende contracten te wachten. Elmo Lieftink en Donis Avdijaj moeten sowieso na dit seizoen vertrekken, weet het [a,https://www.bd.nl/willem-ii/willem-ii-nog-altijd-in-gesprek-met-kristinsson-lieftink-en-avdijaj-in-de-zomer-transfervrij~a16daa97/,_blank,Brabants Dagblad]. Met spits Kristoffer Kristinsson is Willem II in gesprek en moet de club over de verhuurden Jordy Croux (MVV) en Mattijs Branderhorst (NEC) deze maand een besluit nemen. Hun contracten zijn met een jaar verlengbaar. Hoogstwaarschijnlijk neemt Willem II huurling Vangelis Pavlidis definitief over van VfL Bochum. Volgens het [a,https://www.bd.nl/willem-ii/pavlidis-overtuigt-clubleiding-willem-ii-club-wil-optie-tot-koop-lichten~a86f28f6/,_blank,BD] zijn de Tricolores van plan de optie tot koop te lichten. Met drie doelpunten en vier assists in negen wedstrijden is dat ook volkomen logisch.

Heracles en FC Twente willen Engels

Het getouwtrek om Eerste Divisie-topscorer Mario Engels kan beginnen. Met 22 doelpunten tot dusver voor Roda JC heeft hij de interesse aangewakkerd van in ieder geval Heracles Almelo en FC Twente. Dat meldde RTV Oost maandag. Zoals de vlag er nu bij hangt, is de 25-jarige Duitser na dit seizoen transfervrij. Toch hoopt Roda nog te kunnen verlengen, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345396/roda-jc-in-gesprek-om-aflopend-contract-van-engels-te-verlengen/,_blank,liet directeur Harm van Veldhoven vorige maand weten]. Als clubs van het kaliber Heracles en Twente op de stoep staan, is die eventuele contractverlenging puur om Engels niet gratis de deur uit te laten lopen. Want trek in nog een jaartje Eerste Divisie zal hij toch niet hebben?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen