VVV-Venlo vecht schorsing Rutten met succes aan

VVV-Venlo vecht schorsing Rutten met succes aan

8 maart 2019 – VVV-Venlo heeft met succes beroep aangetekend tegen de schorsing van Moreno Rutten. De aanklager betaald voetbal wilde de verdediger voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen. In hoger beroep is Rutten vrijgesproken.

De Limburgers kunnen zaterdag tegen Excelsior dus 'gewoon' beschikken over Rutten. De verdediger kreeg afgelopen zondag in Groningen een directe rode kaart na een overtreding op Tim Handwerker. Dienstdoende scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok eerste een gele kaart, maar besloot na ingrijpen van de VAR alsnog rood te geven.

Na het horen van de strafeis besloot VVV-Venlo in beroep te gaan. Trainer Maurice Steijn liet direct na de met 3-2 verloren wedstrijd ook al weten het oneens te zijn met de rode kaart voor Rutten. "Dit gebeurt twintig keer per wedstrijd, een gele kaart is genoeg. Als je het heel vaak terugkijkt, wordt het erger. Maar dit is veel te zwaar voor een rode kaart", zei hij tegen FOX Sports.

gerelateerd