Emery: "We moeten leren omgaan met een man-minder-situatie"

8 maart 2019, 09:45

Unai Emery was na afloop van Stade Rennes - Arsenal (3-1) niet te spreken over het spel van zijn ploeg na de rode kaart van Sokratis Papastathopoulos. De Griekse verdediger kreeg aan het einde van de eerste helft van het Europa League-duel een tweede gele kaart. Kort daarop kwam de Franse ploeg op gelijke hoogte.

Er leek tot het wegsturen van Papastathopoulos geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, dat in de tweede helft echter ver werd teruggedrongen. "De rode kaart veranderde de wedstrijd meer dan we wilden. We moeten leren omgaan met een man-minder-situatie. Nu slaagden we er op moeilijke momenten niet in om ons spel te blijven spelen. We kunnen veel beter", aldus Emery in gesprek met Engelse media.

Het was voor Arsenal de derde keer in zes wedstrijden dat een speler werd weggestuurd. Eerder kregen Alexandre Lacazette tegen BATE Borisov en Lucas Torreira tegen Tottenham Hotspur een rode kaart. Is er binnen de ploeg iets mis met de discipline? "Nee, de rode kaarten zijn individueel te beoordelen", reageert Emery, die baalt van het resultaat. "Het wordt nu zeer zwaar voor ons, maar als we gefocust spelen, bestaat de kans dat we ons in de return terugknokken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen