Advocaat: "Geen twijfel dat Gustafson volgende penalty neemt"

8 maart 2019, 08:01

Tot onvrede van Dick Advocaat stond Simon Gustafson tegen Heracles Almelo een strafschop af aan Riechedly Bazoer. De Zweed gunde zijn ploeggenoot een cadeautje, maar daar is de trainer van FC Utrecht niet van. "Er is geen twijfel over mogelijk dat Gustafson de volgende penalty neemt", aldus Advocaat.

"Als de trainer zegt: 'jij moet hem nemen, dan moet jij hem nemen'. Zo gaat het bij mij nog steeds. Simon is een fantastische speler, ik begrijp nog steeds niet dat hij niet bij de Zweedse selectie zit, maar hij is wel veel te aardig", zegt Advocaat in De Telegraaf. "Die Bazoer heeft natuurlijk veel meer flair en dan gaat hij opzij. Ik zou dat nooit zo hebben gedaan. En Gustafson nu ook niet meer."

Wanneer Utrecht vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een penalty krijgt, zal Gustafson hem nemen. "Ik dacht dat het aardig zou zijn om een strafschop aan iemand anders te geven, als je bij een 4-1 voorsprong nog een penalty krijgt", zegt de Scandinaviër. "En dat het alleen maar positief zou werken op het team. Misschien ben ik te sociaal. Voor mij is het geen groot issue, maar ik kan het standpunt wel begrijpen, dat je een afspraak moet nakomen als iemand is aangewezen voor een penalty. De volgende keer zal ik de strafschop dan ook zelf nemen."

Lees ook: Buijs is lovend over Advocaat: "Een voorbeeld voor elke trainer"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen