Gisteren gemist: ontslag Di Francesco, Fellaini stopt bij België

8 maart 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 7 maart.

Geduld van Roma is op: Di Francesco de laan uitgestuurd

De periode van Eusebio Di Francesco bij AS Roma is ten einde gekomen. Donderdag heeft de Italiaanse topclub naar buiten gebracht dat de 49-jarige Italiaan niet langer de trainer van de club is. De oefenmeester ging met Roma woensdag na verlenging ten onder tegen FC Porto in de Champions League.

Eintracht na prachtige sfeeractie niet voorbij Inter

Eintracht Frankfurt heeft zijn laatste duel in het 119e levensjaar met 0-0 gelijkgespeeld tegen Internazionale. De spelers van beide elftallen werden met een prachtige sfeeractie onthaald, aangezien de ploeg uit Frankfurt vrijdag honderdtwintig jaar bestaat. Internazionale begon de eerste helft beter en miste voor rust een strafschop, na de theepauze waren de Duitsers de bovenliggende partij. Dinamo Zagreb versloeg Benfica in Kroatië met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

Arsenal en Sevilla in grote moeilijkheden in Europa League

Arsenal en Sevilla zijn twee kanshebbers voor de eindzege in de Europa League, maar het is maar zeer de vraag of beide grootmachten de kwartfinale van het toernooi wel gaan halen. Beide clubs noteerden slechte resultaten in de eerste ronde van de achtste finales. Arsenal verloor met 3-1 bij Stade Rennes, terwijl Sevilla niet verder kwam dan 2-2 tegen Slavia Praag.

Haller lovend over Ajax: "Wat ze deden in Madrid, dat was wat"

Sébastien Haller slaagde er met Eintracht Frankfurt niet in om te winnen van Internazionale, maar zal vanwege het feit dat de Italianen een penalty misten ook niet ontevreden zijn over het resultaat in de Europa League (0-0).

Fellaini (31) zet een punt achter zijn interlandloopbaan

Marouane Fellaini heeft op 31-jarige leeftijd besloten om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten. De middenvelder, die Manchester United onlangs inruilde voor Shandong Luneng, acht de tijd rijp voor een nieuwe generatie.

Napoli bewijst Nederlands voetbal dienst met zege op Salzburg

Nederland staat voorlopig nog even op de elfde plaats van de UEFA coëfficiëntenlijst. Dat heeft het te danken aan Napoli, dat donderdagavond in eigen huis ruim won van FC Red Bull Salzburg: 3-0. De Oostenrijkers hadden moeten winnen om Nederland weer voorbij te gaan, maar maakten totaal geen aanspraak op de zege. Napoli stond al snel op 2-0 en benutte na rust slechts één van de vele kansen.

Chelsea eenvoudig langs Kiev, ook winst voor Valencia

Chelsea heeft donderdag een grote stap gezet naar de kwartfinales van de Europa League. De Londenaren wonnen op eigen veld gemakkelijk met 3-0 van Dinamo Kiev, dat het zonder de geblesseerde Fran Sol moest doen. Ook Valencia boekte een overwinning.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen