Eintracht na prachtige sfeeractie niet voorbij Inter

7 maart 2019, 20:52

Eintracht Frankfurt heeft zijn laatste duel in het 119e levensjaar met 0-0 gelijkgespeeld tegen Internazionale. De spelers van beide elftallen werden met een prachtige sfeeractie onthaald, aangezien de ploeg uit Frankfurt vrijdag honderdtwintig jaar bestaat. Internazionale begon de eerste helft beter en miste voor rust een strafschop, na de theepauze waren de Duitsers de bovenliggende partij. Dinamo Zagreb versloeg Benfica in Kroatië met het kleinst mogelijke verschil (1-0).

Eintracht Frankfurt – Internazionale 0-0

De spelers van Eintracht Frankfurt en Internazionale werden voorafgaand aan het duel onthaald met een prachtige sfeeractie. Vele kleine vlaggen kleurden het stadion van Eintracht. Die sfeeractie was niet georganiseerd omdat de ontmoeting tussen Eintracht en Internazionale de eerste ooit in de geschiedenis was, maar omdat de Duitse club vrijdag honderdtwintig jaar bestaat. Een actie waar vele clubs een voorbeeld aan kunnen nemen.

Dat viel niet direct te zeggen van het voetbal van de thuisploeg. De Italianen begonnen beter en kregen kansjes. Frankfurt stichtte gevaar via Luka Jovic, maar gescoord werd er niet. Dat had na ruim twintig minuten wel moeten gebeuren, toen Marcelo Brozovic na een overtreding van Gelson Fernandes mocht aanleggen voor een strafschop. Eintracht-doelman Kevin Trapp stopte de dubieus gegeven penalty. Sebastien Haller kopte na een half uur spelen van dichtbij naast.

Na rust schoot de thuisploeg juist uit de startblokken. Danny da Costa creëerde gevaar met een schot en Haller scoorde zelfs, maar hij stond daarbij hinderlijk buitenspel. Toen de oud-Eredivisiespeler even later in de zestien werd aangetikt, schreeuwde heel Eintracht om een penalty maar die kreeg het niet. Opmerkelijk gezien het feit waarvoor de bal eerder wel op de stip ging. Daarna kreeg Martin Hinteregger de grootste kans namens Eintracht, maar hij kopte naast.

Beide ploegen toonden zich verdedigend stug. Bij de thuisploeg viel Jetro Willems een kwartier voor tijd in, waarmee het duel aan beide zijdes (Stefan de Vrij bij Internazionale) een Nederlands tintje kende. Tot hoogtepunten leidde dat niet meer. De thuisploeg drong in de slotfase nog wel enigszins aan, maar gescoord werd er niet meer.

Dinamo Zagreb - Benfica 1-0

Dinamo Zagreb deed in eigen huis prima zaken door te winnen van Benfica én geen tegengoal te incasseren. De Kroaten stichtten het eerste gevaar van het duel middels een schot van het grote talent Daniel Olmo, maar Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos redde prima. De thuisploeg was daarna uit een vrije trap gevaarlijk, maar scoorde wederom niet. Dat gebeurde een kleine tien minuten voor rust wel, toen Bruno Petkovic uit een penalty scoorde: 1-0. Na rust gebeurde er vervolgens bijzonder weinig, waarmee de nummer drie uit de poule van Ajax in eigen huis moet winnen en er bij een tegengoal minstens drie moet maken.