Lukkien doet rustig aan met nieuwe aanwinst El Azzouzi

7 maart 2019, 17:12

Dick Lukkien verwacht niet dat Zakaria El Azzouzi wonderen gaat verrichten bij FC Emmen. De 22-jarige spits tekende eerder vandaag (donderdag) een verbintenis tot het einde van het seizoen bij de Eredivisionist en Lukkien doet het rustig aan met de spits.

De aanvaller krijgt rustig de tijd om fit te worden, zegt Lukkien tegen Dagblad van het Noorden. "Het is een jongen die terugkomt van langdurig blessureleed", zegt de trainer. "We hebben hem uitgebreid gescreend en gekeurd en hij is medisch fit. Daar kan geen misverstand over bestaan. Bovendien kwamen tot de conclusie dat hij iets voor ons kan betekenen. We hopen Zakaria natuurlijk zo snel mogelijk fit te krijgen, maar plakken daar geen datum aan vast. We verwachten in elk geval niet dat hij op korte termijn klaar is voor het spelen van wedstrijden. Zakaria krijgt van ons ook de tijd."

Lukkien is ervan overtuigd dat El Azzouzi van waarde kan zijn voor Emmen. "Hij heeft een goede opleiding gehad, kan doelpunten maken en neemt eredivisie-ervaring mee", zegt de coach. "Zakaria trainde de laatste maand met Jong FC Twente mee en heeft daarvoor lange tijd individueel getraind bij Ruben Jongkind. Nogmaals: we hopen dat hij ons dit seizoen nog kan helpen om ons te handhaven in de Eredivisie. Maar je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat voorzichtigheid geboden is. Hij moet op een gedoseerde manier worden opgetraind."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen