WK 2022 wordt mogelijk in meerdere landen gehouden

WK 2022 wordt mogelijk in meerdere landen gehouden

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 maart 2019 – Mogelijk wordt het WK 2022 in meerdere landen gespeeld. FIFA-president Gianni Infantino wil het deelnemersveld dan al uitbreiden naar 48 landen, in plaats van 2026. Echter kan Qatar een uitgebreid deelnemersveld niet aan en zijn Koeweit en Oman in beeld als mede-organisators. Dat melden onder andere persbureau Associated Press (AP) en The New York Times.

Om diplomatieke redenen zijn omliggende buurlanden van Qatar geen optie. Zo onderhouden Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten een reis- en economische boycot met de WK-organisator. Infantino lobbyt al maandenlang voor een uitgebreid toernooi in 2022, iets wat in 2026 zeker het geval zal zijn. Echter zal Qatar waarschijnlijk niet in staat zijn om 48 landen onder te brengen en kijkt de FIFA nu naar Koeweit en Oman, zo heeft een betrouwbare bron verteld aan AP.

Infantino bezocht recent beide landen, weet ook The New York Times. Beide landen zijn neutraal gebleven in de diplomatieke strijd die heerst tussen verschillende Golfstaten. Mogelijke hindernissen zijn het verbod op serveren van alcohol in Koeweit en het aanbod van trainingslocaties en luchthavens. Los daarvan moet de FIFA bekijken hoe het zestien extra teams toevoegt aan het strakke speelschema van 28 dagen.

Volgende week wordt er een besluit verwacht tijdens een meeting van de FIFA in Miami. Tot die tijd houdt de wervelvoetbalbond de kaken op elkaar.

gerelateerd