FC Twente betaalt de tickets voor gecontroleerde supporters

7 maart 2019, 12:09

De supporters van FC Twente die vrijdagavond door een politiecontrole de wedstrijd tegen Roda JC misliepen, krijgen hun geld terug. De Enschedese club betaalt de toegangstickets van de fans, die door de politie werden aangehouden, gefouilleerd en daardoor het uitduel moesten missen. Over die actie was eerst een hoop onvrede, maar bleek later terecht. 

Dat laat FC Twente weten op de clubsite. De controle van de politie zorgde voor verbazing, maar blijkt achteraf logisch. 'Uit overleggen van de afgelopen dagen blijkt dat op weg naar Kerkrade vier supportersbussen het omwisselpunt in de omgeving van Roermond voorbij zijn gereden. De chauffeurs waren in de veronderstelling dat het omwisselen plaats zou vinden bij het omwisselpunt in Born, dit bleek niet het geval', schrijft FC Twente. Ook zou de politie het vermoeden hebben gehad dat er vuurwerk in de bus aanwezig was.

Er werd echter niets gevonden en om de honderdvijftig fans te compenseren, hoeven zij het ticket niet te betalen. 'FC Twente zal de prijs van de wedstrijdkaart niet in rekening brengen bij de desbetreffende groep supporters. De afgelopen dagen is er ook veel contact geweest met de vertegenwoordigers van de betrokken supportersverenigingen. Iedereen is het er over eens dat de voetbalavonden van FC Twente een mooie beleving moeten zijn, thuis in De Grolsch Veste, maar ook uit in andere stadions. Hopelijk brengt TOP OSS-uit van aanstaande vrijdag wel dat wat we ervan verwachten', aldus het statement.

Lees ook: Burgemeester Kerkrade: FC Twente hield zich niet aan afspraak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen