Binnen Heerenveen heeft Roozemond wél 'uitgesproken steun'

7 maart 2019, 09:52

Binnen SC Heerenveen waren de geluiden voor de aanstelling van Cees Roozemond wel degelijk positief. Hoewel de nieuwe algemeen directeur meteen heel veel over zich heen kreeg en er zelfs werd gesproken over een coup, is dat volgens commissaris Willem Jan van Elsacker niet juist. "We moeten blij zijn dat Cees er zit", vindt hij.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Sociale media zijn niet de beste graadmeter", vindt Van Elsacker. "Maar vanuit de club én van alle geledingen die zich hebben uitgesproken is er steun. Er is absoluut geen sprake geweest van een vooropgezet plan om Cees te benoemen. Er is veel aanleiding om te twijfelen of dit wel netjes is gebeurd. We hebben onszelf de vraag gesteld: moeten wij een mogelijk goede kandidaat afwijzen omdat het proces bijna niet is uit te leggen?"

De belangrijkste opdracht van de nieuwe algemeen directeur is om het financieel weer op orde te krijgen. "Cees is iemand die vanuit de commercie en verbinding goede dingen gaat doen. Als eerste moet de omzet omhoog", weet Van Elsacker. De Friezen hebben een negatief saldo van zo'n zes mljoen per jaar. "Doe je dat goed, dan hoef je minder hard in te grijpen. Maar je kunt nog steeds niet uitgeven wat je niet hebt. Er moet tering naar de nering gezet worden. Het gaat om de continuïteit van de club."

Lees ook:

Heerenveen stelt Roozemond aan als algemeen directeur

Veel Fries onbegrip over 'coup' van Roozemond bij SC Heerenveen

Roozemond ontkent een 'coup': "Was geen vooropgezet plan"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen