Solskjaer haalde Ajax aan, maar wil ze niet treffen in kwartfinale

7 maart 2019, 08:09

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft tijdens de voorbespreking op het duel met Paris Saint-Germain de stunt van Ajax aangehaald. De Noorse coach bereikte met zijn ploeg na een knotsgekke comeback de kwartfinale van de Champions League in Parijs en was na het duel enorm trots. "Dit is fantastisch. Het geloof dat de jongens hebben uitgestraald, is exact waar we vooraf op hoopten."

Dat vertelde hij in de Engelse media. De stunt van Ajax was in feite het perfect voorbeeld. "Dat hebben we nog aangehaald tijdens de teambespreking. We speelden een vergelijkbare wedstrijd", aldus Solskjaer, die zag dat zijn elftal al na twee minuten scoorde. Toch was PSG een stuk sterker, kreeg meer schoten, maar was een stuk minder effectief. "Dit toont maar weer eens aan hoe belangrijk mentaliteit is in het voetbal."

De oefenmeester, die heel veel geblesseerden had in zijn selectie, werd met zijn ploeg wel een handje geholpen, toen het in blessuretijd een strafschop kreeg na een handsbal van Presnel Kimpembe. Er was veel commotie rondom de penalty, maar de Noor was helder in zijn analyse. "Mijn staf zei dat de verdediger zich breed maakte, dan is het dus een duidelijke strafschop", vond hij.

Kwartfinale tegen Ajax?

Tegenover Veronica werd de trainer nog gevraagd of hij in de kwartfinale graag tegen Ajax wilde spelen? "Nee, dat is een team die ik liever niet tref in de kwartfinale. Het is een jonge ploeg met veel energie, dus het zou mooi zijn als we Ajax kunnen ontlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen