Gisteren gemist: weer een sensationele Champions League-avond

7 maart 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 6 maart.

Omstreden penalty helpt Man United aan plek in kwartfinale

Manchester United heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt. Een omstreden penalty werd in de blessuretijd van de wedstrijd door Marcus Rashford onberispelijk binnengeschoten. Paris Saint-Germain domineerde de hele wedstrijd, maar staat na de 1-3 nederlaag met lege handen. Tahith Chong maakte tien minuten voor tijd zijn Champions League-debuut bij de ploeg uit Engeland.

FC Porto rekent diep in verlenging af met AS Roma

FC Porto heeft woensdagavond ten koste van AS Roma de kwartfinale van de Champions League bereikt. Omdat na negentig minuten voor de tweede keer in drie weken een 2-1 stand op het scorebord stond, werd er verlengd in Portugal. In minuut 117 maakte Alex Telles vanaf de penaltystip de bepalende 3-1. Rick Karsdorp startte bij de Romeinen in de basis, Justin Kluivert behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

Constructief gesprek leiding Heerenveen en clubiconen

De nieuwe leiding van sc Heerenveen is woensdagmiddag om tafel gegaan met onder anderen Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Gertjan Verbeek. Het gesprek is constructief verlopen, meldt de Friese club via de officiële kanalen. Heerenveen laat weten open te staan voor de goedbedoelde adviezen van de clubiconen.

Gepasseerde Müller is bovenal boos op bondscoach Löw

Thomas Müller kan Joachim Löw wel villen. De aanvaller van Bayern München hoeft net als clubgenoten Jérôme Boateng en Mats Hummels niet meer te rekenen op een uitnodiging voor de Duitse nationale ploeg. Het trio is het slachtoffer van de verjongingskuur bij Die Mannschaft.

V. Veldhoven: "Belgische competitie niet minder dan Nederlandse"

Ajax zorgde dinsdagavond voor een megastunt door met 1-4 te winnen in Santiago Bernabéu en Real Madrid uit de Champions League te kegelen. De prestatie van de Amsterdammers heeft de nodige lofuitingen opgeleverd, zo ook vanuit België. Daar vraagt Sporza zich af waarom Ajax wel kan wat de Belgische clubs niet kunnen.