Omstreden penalty helpt Man United aan plek in kwartfinale

6 maart 2019, 23:03   Bijgewerkt: 6 maart 2019, 23:21

Manchester United heeft de kwartfinales van de Champions League bereikt. Een omstreden penalty werd in de blessuretijd van de wedstrijd door Marcus Rashford onberispelijk binnengeschoten. Paris Saint-Germain domineerde de hele wedstrijd, maar staat na de 1-3 nederlaag met lege handen. Tahith Chong maakte tien minuten voor tijd zijn Champions League-debuut bij de ploeg uit Engeland.

De verwachtingen waren hooggespannen in het Parc des Princes, waar onder meer Samuel Eto'o, Sir Alex Ferguson, Patrice Evra en Eric Cantona aanwezig waren om te kijken of Manchester United een stunt kon bewerkstelligen. De start van de uitploeg was veelbelovend. De spelers van PSG leken niet wakker na het eerste fluitsignaal van de Sloveense arbiter Damir Skomina. Een slechte terugspeelbal van Thilo Kehrer kwam achter Thiago Silva terecht, waardoor Romelu Lukaku de bal op kon pikken. Hij passeerde Gianluigi Buffon en tikte vanuit een moeilijke hoek knap binnen.

Ook na de tweede United-treffer bleef PSG verreweg de beste ploeg. De wedstrijd werd gekenmerkt door een aantal erg felle duels, waardoor Bailly halverwege de eerste helft het veld al moest verlaten met een blessure na een tackle van Marco Verratti. Hij werd vervangen door Diogo Dalot. PSG ging na rust verder waar het in de eerste helft gebleven was. De thuisploeg had verreweg het meeste balbezit, maar net zoals in het eerste bedrijf creëerde het geen écht grote kansen. Kylian Mbappé zette Angel Di Maria met een werkelijk prachtig hakje oog in oog met David De Gea. De Argentijn lobde de bal mooi over de keeper in het doel, maar de treffer werd - terecht - afgekeurd voor buitenspel.

In een zoektocht naar de derde treffer begon United in het laatste kwartier meer risico te nemen. Dat resulteerde in meer ruimte voor de thuisploeg. Mbappé kwam oog in oog met De Gea, maar struikelde net voordat hij wilde schieten. De rebound was niet besteed aan Bernat, die de bal hard op de paal schoot. In de blessuretijd van de wedstrijd was daar dé kans voor Manchester United. Diogo Dalot besloot het van afstand te proberen en Presnel Kimpembe raakte de bal ongelukkig met de hand, waardoor het een corner werd. De VAR raadpleegde Skomina, die naar de kant ging om te kijken. Een penalty was een heel zware straf, maar Skomina twijfelde niet. Rashford ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

PSG domineerde bijna de hele wedstrijd, maar vergat het overwicht om te zetten in meerdere doelpunten. De VAR zal onder vuur komen te liggen na de penalty voor United, want het was een omstreden beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen