Sparta komt met verplaatsverzoek vanwege jeugdinternationals

6 maart 2019, 14:45

Sparta Rotterdam heeft voor de komende interlandperiode een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen NEC in de Eerste Divisie te verplaatsen. Zoals telkens eerder dit seizoen in de interlandperiodes is de club het niet eens om zonder (jeugd)internationals belangrijke wedstrijden af te werken. Opnieuw richt de club zich dus tot de KNVB.

'De Kasteelclub heeft inmiddels kennis genomen van het feit dat de KNVB de spelers Deroy Duarte en Abdou Harroui heeft opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Daarbij is de aantekening gemaakt dat als zij niet behoren tot de definitieve selectie, dat zij dan met Oranje Onder 20 mee zullen gaan. Daarnaast verwacht Sparta dat er nog minimaal 3 (basis)spelers opgeroepen gaan worden voor nationale selecties in dat speelweekend', begint de club het statement.

'In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Eerste Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB', aldus de Rotterdammers. 'De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta Rotterdam te belangrijk in deze fase van de competitie.'

In een eerder stadium was er ook al onrust over dit onderwerp: toen wilde Sparta Rotterdam spelers liever niet afstaan voor oefenduels. Ditmaal is het verzoek dus om het duel te verplaatsen. Ook andere clubs, waaronder FC Twente, hadden eerder met dit probleem te maken. Destijds noemde technisch directeur Henk van Stee het 'pure competitie-vervalsing', terwijl Twente-keeper Joël Drommel nadat hij voor zijn club koos niet meer werd opgeroepen voor Jong Oranje. Vanuit Zeist is er nog niet gereageerd op het verzoek: een bekend probleem is het inmiddels wel.

Lees ook: Van Stee komt met oplossing voor probleem met internationals

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen