De Eredivisie-directeur Swart vertrekt na zes jaar

6 maart 2019, 12:27

De huidige directeur van de Eredivisie, Jacco Swart, vertrekt. De bestuurder gaat per 1 juni 2019 aan de slag als Managing Director van de European Leagues in Nyon. Dat is een organisatie die de belangen behartigt van de 35 voetbalcompetities in Europa, die hij verder moet gaan ontwikkelen.

De Eredivisie is een van de mede-operichters van die organisatie, waar Swart al jarenlang bestuurslid was. "In de snel veranderende wereld van het voetbal en onder meer media- en consumentengedrag, is het belangrijk juist de uniekheid en kracht van de eigen landelijke competitie duidelijk te maken en te benadrukken. Competities waarvan de fans ieder weekend genieten en waar spelers graag in willen spelen. Sterke nationale competities zijn fundamenteel voor het succes en de groei van het voetbal als grootste en populairste sport", aldus Swart over het belang van zijn nieuwe functie.

Swart was zes jaar lang betrokken bij de Eredivisie. "Het is de mooiste competitie van Nederland. Na dertien jaar bij drie verschillende clubs te hebben gewerkt, heb ik ervan genoten om zes jaar voor de grootste competitie van Nederland te mogen werken", aldus Swart. De Raad van Commissarissen gaat middels 'een zorgvuldig proces' kijken wie de geschikte opvolger is van Swart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen