'Stam bereikt akkoord met Feyenoord en gaat PEC alweer verlaten'

6 maart 2019, 07:37

Jaap Stam is akkoord met Feyenoord. Meerdere Nederlandse media melden dat hij definitief de opvolger wordt van Giovanni van Bronckhorst. Volgens De Telegraaf tekent hij tot medio 2021. In Zwolle is men op de hoogte van Feyenoords interesse. PEC wil dat Stam en Feyenoord naar buiten toe snel duidelijkheid geven. Hij zou woensadg al tekenen in De Kuip, aldus RTV Rijnmond.

PEC Zwolle wil zodoende de rust bewaren. Stam zwaait sinds de winterstop de scepter bij de Blauwvingers. Na een voortvarende start verkeert PEC nog altijd in degradatiegevaar. Als nummer vijftien staat het slechts één punt boven de streep. PEC zal een afkoopsom ontvangen van Feyenoord, omdat Stam een doorlopend contract tot medio 2020 heeft.

Stam werkte eerder bij Ajax met de beloftenploeg, daarna vertrok hij naar het Engelse Reading. Op een haar na miste Stam promotie naar de Premier League. Vorig seizoen werd de oud-verdediger ontslagen. Bij PEC verving hij de ontslagen John van 't Schip. Nu Stam op weg is naar De Kuip, kunnen ze in de Hanzestad opnieuw op zoek naar een trainer.

Voor Feyenoord gold Stam niet direct als topkandidaat. Dick Advocaat was favoriet, maar vanwege het negativisme zegde hij de Rotterdammers af. Verder deden ook de namen van onder meer Henk Fraser en Maurice Steijn de ronde. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen