Gisteren gemist: Ajax zorgt in Bernabéu voor historische avond

6 maart 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 5 maart.

Ajax zorgt voor 'Wonder van Madrid' en kegelt Real Madrid uit CL

Ajax heeft dinsdagavond in Madrid voor een legendarische avond in de Nederlandse voetbalhistorie gezorgd. De Amsterdammers legden een wereldprestatie op de mat in Santiago Bernabéu. Met een uitmuntende teamprestatie werd Real Madrid in eigen huis op ongekend wijze afgestraft. Uiteindelijk stokte het Wonder van Madrid dankzij goals van Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic, Marco Asensio en Lasse Schöne op de onwaarschijnlijke stand van 1-4 en zo is Ajax voor het eerst in zestien jaar kwartfinalist in de Champions League.

Ten Hag vindt overwinning 'dikverdiend' en bedankt KNVB

Erik ten Hag zag zijn ploeg excelleren bij Real Madrid en is uiteraard zeer tevreden met de prestatie van zijn elftal. De coach van Ajax vindt het bereiken van de kwartfinale dikverdiend en bedankt ook de KNVB voor het verzetten van het duel tegen PEC Zwolle. "Dat heeft er zeker aan bijgedragen."

De Ligt apetrots: "We zien wel waar het gaat eindigen"

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt is een trotse captain. De negentienjarige verdediger van de Amsterdammers speelde samen met zijn ploeg een fantastische wedstrijd, speelde Real Madrid van de mat (1-4) en mag zich kwartfinalist noemen in de Champions League.

Tottenham Hotspur evenaart beste prestatie in Champions League

Tottenham Hotspur heeft zijn beste prestatie in de Champions League ooit geëvenaard. Na het succes in 2011 behoren de Engelsen wederom tot de acht beste clubs van Europa. Spurs won dinsdagavond met 0-1 op bezoek bij Borussia Dortmund. Na de 3-0 zege was dat ruim voldoende.

Carvajal na nederlaag tegen Ajax: "Nog nooit zo slecht gevoeld"

Het seizoen voor Real Madrid is voorbij. Die conclusie trok Dani Carvajal na nederlaag tegen Ajax (1-4) in de achtste finale van de Champions League. "Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld, ik kan dit niet uitleggen", aldus de verdediger, die persoonlijk een lastige avond kende tegen David Neres.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen