De Ligt apetrots: "We zien wel waar het gaat eindigen"

5 maart 2019, 23:24

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt is een trotse captain. De negentienjarige verdediger van de Amsterdammers speelde samen met zijn ploeg een fantastische wedstrijd, speelde Real Madrid van de mat (1-4) en mag zich kwartfinalist noemen in de Champions League

Kort na het laatste fluitsignaal staat de captain Veronica te woord. "We winnen hier", antwoordt hij droog. "We wisten dat het kon, dat Real ruimte weggeeft. Als je hier voetbalt, weet je dat zij het lastig krijgen. Dat hadden we vooraf gesproken. We weten wat voor ploeg Real Madrid heeft, maar we wisten dat we dit kunnen. Dat zagen we in Amsterdam ook, maar dit keer vlogen de eerste twee ballen er meteen in en dat is het grote verschil."

Op de vraag of de veelbesproken zaak van Sergio Ramos, die bewust geel pakte en zo de return miste, de spelers extra motiveerde, antwoordt De Ligt als volgt. "Wij wisten dat we ook met Ramos een kans zouden hebben. Misschien zag je vanavond wel dat dankzij zijn afwezigheid het team uit elkaar viel."

Waar dit gaat eindigen, weet De Ligt ook nog niet. "We hebben het Bayern München lastig gemaakt, hebben Real uitgeschakeld. Dat is een hele prestatie en we zien wel waar het gaat eindigen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen