Solskjaer hint naar CL-debuut Chong en hoopt op Rashford-route

5 maart 2019, 19:12

Volgens Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is het niet onrealistisch dat Tahith Chong woensdag zijn Champions League-debuut gaat maken. Wegens een waslijst aan afwezigen moet United in de return tegen Paris-Saint Germain een beroep doen op de jongere generatie.

Na de nederlaag op eigen veld (0-2) is de missie in Parijs al een nagenoeg onmogelijke, maar ook het feit dat er negen selectiespelers in de lappenmand zitten, zorgt voor hoofdbrekens bij Solskjaer. Onder meer Paul Pogba, Jesse Lingard, Ander Herrera en Alexis Sánchez zijn er niet bij.

Dat biedt hoop voor Chong, die net als vier andere beloftenspelers is toegevoegd aan de wedstrijdselectie. "Morgenavond kan een kans worden voor een aantal van de jonkies", vertelt de manager tijdens de persconferentie.

Solskjaer hoopt dat Chong een debuut à la Marcus Rashford mag meemaken. Louis van Gaal liet de tiener toen debuteren tegen FC Midtjylland en zag Rashford tweemaal scoren in de Europa League. "Elke jonge speler bij deze club droomt ervan op het veld te komen een net zo'n impact te hebben als Rashy."

Sánchez

De succesvolle interim-manager heeft ook bevestigd dat Sánchez de komende weken absent is. De Chileense creatieveling is vier tot zes weken zoet met een kniekwetsuur. "Hopelijk herstelt hij snel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen