Van der Velde verbaasd over aanstelling Roozemond bij H'veen

5 maart 2019, 18:33

Tot grote verbazing van Riemer van der Velde is Cees Roozemond de nieuwe algemeen directeur van sc Heerenveen. De erevoorzitter heeft woensdag samen met Foppe de Haan, Gertjan Verbeek, Tjisse Wallendal, Yme Kuiper en Henk Hoekstra (groep-Van der Velde) een gesprek gepland met Roozemond, de raad van commissarissen en het stichtingsbestuur.

De groep-Van der Velde maakte een plan om Heerenveen commercieel, financieel en technisch uit het moeras te trekken. Roozemond liet dit telkens links liggen. "Deze move, een dag voor ons overleg, verbaast ons", zegt Van der Velde tegen de Leeuwarder Courant. "Ik hoop dat we morgen antwoord krijgen waarom deze aanstelling gedaan is. Morgen praten we over de toekomst en onze mogelijke betrokkenheid."

Roozemond is nu de nieuwe directeur van Heerenveen, zo werd dinsdag duidelijk. Hij stuurde eerder als voorzitter van het Stichtingsbestuur (Heerenveens hoogste cluborgaan) de raad van commissarissen weg. Daarom kon directeur Luuc Eisenga niet anders dan opstappen. Roozemond zou Eisenga tijdelijk vervangen. Maar dit is omgezet in een definitieve aanstelling. Volgens Roozemond is zijn aanstelling breed gedragen, maar is onder de achterban op social media een storm aan kritiek ontstaan.

Lees ook: Veel Fries onbegrip over 'coup' van Roozemond bij SC Heerenveen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen