PSV verlengt verbintenis van begeerd toptalent Ihattaren

5 maart 2019, 17:31   Bijgewerkt: 5 maart 2019, 17:55

Ondanks buitenlandse interesse heeft Mohamed Ihattaren (17) zijn contract verlengd bij PSV. Het toptalent ligt nu tot medio 2022 vast in Eindhoven. Ihattaren mag vanwege zijn leeftijd niet langer bijtekenen. Zijn oorspronkelijke verbintenis liep tot de zomer van 2021. Ihattaren tekende nog geen jaar geleden zijn eerste profcontract.

Ihattaren ontwikkelt zich als een komeet bij PSV. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen debuteerde hij officieel, wat hem de jongste PSV-debutant ooit maakt. Afgelopen zaterdag tegen Excelsior stond hij voor het eerst in de basis. "Er komt in korte tijd veel op me af", zegt Ihattaren op het clubkanaal van PSV. "Maar ik ga altijd volle bak. Druk of geen druk. Ik ben vooral bezig met voetbal en daarin is mijn familie erg belangrijk. Ik zal hard moeten blijven trainen, hoop natuurlijk op veel speelminuten en ga er alles aan doen zo snel mogelijk een plekje in de kleedkamer van het eerste te verdienen. Het grootste doel voor nu is kampioen worden."

Diverse Europese topclubs hebben de aanvallende middenvelder al op hun lijstje staan. Maar met de contractverlenging geeft Ihattaren een duidelijk signaal af: hij blijft voorlopig bij PSV. "Van de jeugdopleiding tot het eerste elftal, we mogen allemaal trots zijn op de manier waarop hij zich manifesteert. Mo ontwikkelt zich zeer voorspoedig en daar hoort een nieuw contract bij. We hopen dat we nog lang van hem mogen genieten", aldus technisch manager John de Jong.

PSV kon zijn contract met één seizoen verlengen, omdat de club verbonden is aan FIFA-regels die voorschrijven dat spelers vanaf hun achttiende voor langer dan drie jaar mogen tekenen. In geval van Ihattaren is dat vanaf 12 februari 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen