Wiegman maakt zich geen zorgen na tweede nederlaag Nederland

5 maart 2019, 11:56

Sarina Wiegman wilde niet te zwaar tillen aan de tweede nederlaag van de Nederlandse vrouwen tijdens de Algarve Cup tegen Polen. Volgens de bondscoach van de Leeuwinnen waren de rode kaart voor Danique Kerkdijk en het feit dat Oranje met veel andere namen speelde goede redenen om zich nog geen zorgen te maken. "We hebben gezegd in januari en februari willen we nog dingen uitproberen."

Dat vertelde ze tegenover Veronica na de nederlaag tegen Polen. "De wedstrijd veranderde door de rode kaart, we moesten in een andere formatie spelen en ander voetbal spelen", wist Wiegman. "Toch speelden we in de tweede helft heel veel op de helft van de tegenstander." Verloren werd er desondanks wel en dat was de tweede nederlaag van het toernooi.

"Maar je hoeft je geen zorgen te maken", glimlachte Kika van Es na het duel. De speelster was aanvoerster, maar speelde wel mee in het potentiële wisselteam waarmee Oranje voor de dag kwam. "Dat is een keuze van de bondscoach. Ik kan alleen maar laten zien dat ik bij de beste elf hoor", zei ze daarover. "Er zijn de laatste tijd wat wisselingen geweest met verschillende meiden op andere posities en verschillende samenstellingen. Ik denk dat we de komende periode naar vastigheid gaan en we zullen ook wel moeten voor het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen