'Brych wilde met andere assistenten in Madrid fluiten'

5 maart 2019, 10:31

Een opmerkelijk bericht rondom scheidsrechter Felix Brych: de Duitse arbiter zou hebben gevraagd om het Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax te leiden met andere grensrechters aan zijn zijde dan waarmee hij staat ingepland. De UEFA heeft het verzoek van de scheidsrechter echter geweigerd.

Dat schrijft het Duitse Bild. In Duitsland gingen zijn assistenten vorige week een paar keer pijnlijk in de fout bij buitenspelbeslissingen tijdens het duel tussen RB Leipzig en Hoffenheim. Daarop heeft Brych bij de Duitse voetbalbond aangeven Mark Borsch en Stefan Lupp - al jarenlang zijn trouwe assistenten - graag in te willen ruilen.

De DFB ging akkoord met het opmerkelijke verzoek, waardoor hij afgelopen weekend met Fredrick Assmuth en Thomas Stein aan zijn zijde stond bij de wedstrijd Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf. De Duitse scheidsrechter had bij de UEFA hetzelfde verzoek ingediend als in de Bundesliga, maar de Europese voetbalbond ging daarmee niet akkoord. Dat doet het alleen bij gezondheidsproblemen of familiezaken bij een van de scheidsrechters.

Daardoor staat Brych met zijn vaste assistenten Borsch en Lupp op het veld in Bernabéu, wat voor de Duitser ongetwijfeld enigszins beladen zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen