Dortmund gelooft in ongelooflijke comeback tegen Tottenham

Dortmund gelooft in ongelooflijke comeback tegen Tottenham

4 maart 2019 – Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd wordt het voor Borrusia Dortmund een hels karwei om de laatste acht van de Champions League te bereiken. De Duitsers hebben ondanks de slechte uitgangspositie hoop op een goede afloop. Tegen Tottenham Hotspur gaat de koploper van de Bundesliga dinsdag het schier onmogelijke proberen klaar te spelen.Marco Reus ontbrak vanwege een blessure in Londen, maar is in de returnwedstrijd in Dortmund wel weer van de partij. "In dit stadion hebben we vaak geschiedenis geschreven en we bevinden ons nu in een situatie waarin we weer het onmogelijke kunnen bereiken", aldus Reus op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in het Signal Iduna Park.

Dortmund kende een geweldige eerste seizoenshelft, maar is in 2019 nog niet bepaald op dreef. In de competitie is de voorsprong op Bayern München als sneeuw voor de zon verdwenen, in het bekertoernooi is de club uitgespeeld en in de Champions League dreigt Dortmund uitgeschakeld te worden. "Het is belangrijk dat we positief blijven, hard blijven werken en ophouden met het maken van de onnodige fouten. Ik ben ervan overtuigd dat we hieruit komen", aldus Reus.

Ondanks dat Dortmund niet in goeden doen is, heeft ook trainer Lucien Favre vertrouwen in een goede afloop tegen de Engelse tegenstander. "Alles is mogelijk", aldus de Zwitser. "We weten dat we doelpunten kunnen maken, maar we moeten vooral slim spelen. We weten ook dat het heel zwaar wordt. Maar je weet het nooit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020