Solari vreest niet voor baan, Modric waakt voor Ajax

Solari vreest niet voor baan, Modric waakt voor Ajax

4 maart 2019 – Santiago Solari maakt zich geen zorgen over zijn baan als trainer van Real Madrid. In aanloop naar het duel met Ajax werd de oefenmeester gevraagd naar de geruchten dat José Mourinho in beeld zou zijn als de nieuwe coach van De Koninklijke. "Real Madrid heeft altijd meer mannelijke kandidaten gehad dan Julia Roberts. Het is normaal en kan me niet schelen."

Dat zij hij tijdens een persconferentie, waarin vooruit werd geblikt open het duel met Ajax. Het feit dat de KNVB de Amsterdammers vrij gaf, was ook in Madrid doorgekomen. "Dat was erg aardig van de voetbalbond, voor de wedstrijd van het seizoen. Maar goed, onze spelers zijn dit ritme gewend en dat was de voorgaande jaren ook zo", aldus Solari, die het jammer vindt dat hij Sergio Ramos met een schorsing moet missen.

"Hij is een leider, maar we hebben nog steeds genoeg spelers met ervaring", relativeerde hij de afwezigheid van de aanvoerder. "Het team is enthousiast en dat is goed om te zien. We spelen om te winnen, dat is altijd zo als we het veld op gaan." Of Marcelo een nieuwe kans in de basis krijgt, wilde Solari niet bevestigen. Evenmin wilde hij praten over de invloed van de afwezigheid van Cristiano Ronaldo. "Hij is verleden tijd bij ons."

'Ajax heeft niets te verliezen'
Luka Modric, eveneens aangeschoven tijdens de persconferentie, wilde wel iets zeggen over Ronaldo. "Zijn afwezigheid is belangrijk. Natuurlijk missen we hem. Ander spelers moesten opstaan na zijn vertrek, Cristiano maakte vijftig doelpunten per seizoen", aldus Modric. "De club heeft vertrouwen gesteld in spelers als Sergio Asensio, Gareth Bale en Mariano Díaz. Al gaat het nog niet altijd zoals we zouden willen."

Ook ging de Kroaat in op het duel van dinsdagavond. "Het wordt een gevaarlijke wedstrijd tegen een jonge ploeg", waarschuwde hij. "Ik denk niet dat Ajax hun stijl aanpast. Ik heb een paar wedstrijden van ze gezien: uit en thuis spelen ze hetzelfde. Ze hebben veel jonge, talentvolle spelers, die hongerig en ambitieus zijn. Met die instelling komen ze naar Madrid, ze hebben weinig te verliezen."

gerelateerd