NAC'er Korte: "De dode spelmomenten zijn een probleem bij ons"

4 maart 2019, 11:58

NAC Breda bevindt zich in een diepe crisis. De club uit Noord-Brabant pakte in het nieuwe jaar nog maar twee punten en stevent af op directe degradatie. Tegen Vitesse (4-1) ging het zondag weer mis voor de Parel van het Zuiden. Giovanni Korte noemt één van de pijnpunten van NAC.

De club uit Breda kwam in de GelreDome met 0-1 voor, maar gaf het na rust helemaal weg. Een kwartier voor tijd kwam Vitesse op voorsprong. Maikel van der Werff kopte raak uit een vrije trap van Martin Ødegaard. "Die dode spelmomenten zijn de laatste tijd een probleem bij ons. We trainen er geregeld op, maar het is ook iets ongrijpbaars. Het is een hele tijd wél goed gegaan. Mijn rol? Die is klein. Met mijn lengte sta ik op de rand van het strafschopgebied om de afvallende bal op te vangen", zegt de aanvaller in gesprek met BN/De Stem.

Van der Werff leek overigens buitenspel te staan bij het doelpunt van Vitesse, maar de VAR kon de fout van grensrechter vanwege ontoereikende camerabeelden niet herstellen. "We hadden meer verdiend. Sydney (van Hooijdonk, red.) liet in de kleedkamer net een beeldje zien waaruit blijkt dat de 2-1 van Vitesse buitenspel was. De VAR moet 'm afkeuren. Maar we doen het ook zelf. Zulke ballen mogen er niet in, buitenspel of niet", stelt hij.

Korte had na een halfuur de score geopend in Arnhem. Het was voor NAC de eerste goal sinds 25 januari. "Natuurlijk is het lekker als je dan weer eens een doelpunt maakt, maar ik had liever niet gescoord en gewonnen", stelt hij. "De treffer gaf mij wel een boost. Ik heb alles gegeven om die voorsprong vast te houden en om nog een goal te maken. Na zeventig minuten was ik op en kreeg ik kramp. Vandaar die wissel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen