Spoorboekje: Ajax wil stunten in uitduel met Real Madrid

5 maart 2019, 07:00   Bijgewerkt: 4 maart 2019, 23:32

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 5 maart.

Specials

Metgod dicht Ajax kansen toe

Ajax staat dinsdagavond voor een bijzonder moeilijke opgave: de ploeg van Erik ten Hag moet in Bernabéu tegen titelhouder Real Madrid een 1-2 thuisnederlaag zien goed te maken. Maar als er een mogelijkheid is om met deze uitgangspositie De Koninklijke tóch pijn te doen, dan is het op deze 5 maart. Dat denkt John Metgod, oud-speler van Real Madrid. "Met een gezonde dosis lef, maakt Ajax écht een goede kans", stelt hij.

Wedstrijden

Real Madrid - Ajax (21.00 uur)

Wordt dit de wedstrijd waar we in Nederland nog jaren over praten of wordt dit een wedstrijd zoals Real Madrid ze de afgelopen jaren talloze heeft gespeeld? Dat wordt de vraag. Als de ploeg van Erik ten Hag erin slaagt om een 1-2 achterstand nog goed te maken, schrijven ze geschiedenis. Andersom is dat niet het geval en als je de geschiedenis mag geloven, is Ajax kansloos. Toch is Nederland relatief optimisch: hopelijk met reden.

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur (21.00 uur)

De opgave voor Ajax is moeilijk, maar die van Dortmund nog een stuk moeilijk. De ploeg van Lucien Favre ging in Londen met 3-0 (!) onderuit, toch geloofde de Fransman met zijn ploeg in een zwakke periode nog in de ommekeer. "Alles is mogelijk", dacht de Franse trainer. Dan mag ook Ajax zeker nog hopen op een stunt in Madrid. 

Voetbal op tv

20.30 uur: Voorbeschouwing, Veronica - voorbeschouwing van Real Madrid - Ajax

21.00 uur: Real Madrid - Ajax, Veronica - live verslag van het Champions Leagued-duel

21.00 uur: Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur, Ziggo Select - live verslag van het Champions League-duel

23.00 uur: Nabeschouwing, Veronica - nabeschouwing van Real Madrid - Ajax

23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - voetbalpraatprogramma

01.25 uur: Jorge Wilstermann - Boca Juniors, FOX Sports 4 - live verslag van Copa Libertadores-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen