Van Persie wil zijn loopbaan op een positieve manier afsluiten

4 maart 2019, 09:43

Robin van Persie scoorde zondagmiddag tegen FC Emmen (4-0) in de nadagen van zijn carrière zijn eerste hattrick in de Eredivisie. De doorgewinterde aanvaller weet dat het seizoen van Feyenoord hoe dan ook mislukt is, maar wil zijn imposante loopbaan niet op een negatieve manier afsluiten. Derhalve genoot Van Persie een paar dagen na de bekeruitschakeling tegen Ajax volop van zijn doelpunten.

In de laatste wedstrijden van het seizoen én zijn carrière wil Van Persie dat het plezier in het spelletje centraal staat. "Want voetbal doe je omdat je het leuk vindt. Speel voor je plezier, combineer, probeer doelpunten te maken. Daar gaat het om. Natuurlijk wil je graag om de prijzen spelen, maar dat lukt niet elk jaar. Je verliest nu eenmaal vaker dan je wint. Daar moet je als sportman mee omgaan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Feyenoord werd door Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker en gaat ook geen rol mee spelen in de titelstrijd, waardoor de derde plaats het hoogst haalbare is. "De nederlaag tegen Ajax kwam hard aan. En het was jammer, want we speelden een prima eerste helft. We moeten verder en dat gaan we doen. Nog tien wedstrijden. Dan is het voor mij voorbij", benadrukt de Feyenoorder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen