Overzicht MLS: zeges voor Zlatan en Leerdam, Kashia onderuit

4 maart 2019, 10:02

De MLS is weer begonnen en gezien alle Nederlanders die er inmiddels rondlopen, volgt FCUpdate.nl de competitie dit seizoen op de voet. De eerste speelronde was een weinig succesvolle voor onze landgenoten: Frank de Boer, Danny Hoesen en Johan Kappelhof gingen bijvoorbeeld allen onderuit. Kevin Leerdam was wél succesvol, net als Zlatan die meteen een hoofdrol opeiste.

Zaterdag

Philadelphia Union - Toronto FC: 1-3

Op bezoek bij Philadelphia Union werd de openingswedstrijd van het nieuwe MLS-seizoen door onttroond kampioen Toronto FC met 1-3 gewonnen. Oud-Heerenveen middenvelder Michael Bradley scoorde tweemaal namens de Canadezen. Bij de thuisploeg, waar Nederlander Dick Schreuder assistant-trainer is, speelde Haris Medunjanin de gehele wedstrijd mee.

Orlando City SC – New York City FC: 2-2

Orlando City is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel in eigen huis, na een 0-2 achterstand bij rust. Aankoop Nani, die afgelopen week over kwam van het Sporting Portugal van Marcel Keizer, viel twintig minuten voor tijd in, maar scoorde niet.

Columbus Crew - NY Red Bulls: 1-1

De twee ploegen die het afgelopen seizoen tijdens de halve finale van de Eastern Conference playoffs tegen elkaar opnamen, kwamen in hun openingsduel van het nieuwe seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

FC Dallas - New England Revolution: 1-1

Ook FC Dallas en New England Revolution trapten hun seizoen af met een 1-1 gelijkspel. Bij de bezoekers, die dezelfde eigenaar hebben als Super Bowl-winnaar New England Patriots, is Premier League-veteraan Brad Friedel de hoofdtrainer.

Colorado Rapids - Portland Timbers: 3-3

Het meest doelpuntrijke duel van speelronde 1 voltrok zich in een besneeuwd Colorado. De bezoekers uit Portland, afgelopen seizoen nog verliezend MLS-finalist, kwamen tot twee keer toe op voorsprong maar moesten toch een puntendeling toestaan. Bij de thuisploeg is keeper Tim Howard begonnen aan zijn laatste seizoen als profvoetballer.

Vancouver Whitecaps - Minnesota United: 2-3

Ook aan de Canadese westkust vielen de nodige doelpunten. Vancouver kwam na een vroege voorsprong op een 1-3 achterstand, knokte zich vervolgens terug tot 2-3, maar moest toch het onderspit delven.

Houston Dynamo - Real Salt Lake: 1-1

Vooormalig FC Groningen- en SC Cambuur-middenvelder Albert Rusnák opende kort voor rust de score namens Real Salt Lake, maar kon in het vervolg van het duel niet voorkomen dat zijn ploeg twee punten verloor. Bij Houston staat oud-PSV'er DaMarcus Beasly onder contract, maar hij kwam niet in actie.

LA Galaxy - Chicago Fire: 2-1

Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic besliste het duel in het voordeel van LA Galaxy. De Zweedse superster kopte tien minuten voor tijd de winnende treffer tegen de touwen. Bij Chicago Fire speelden Johan Kappelhof en Bastian Schweinsteiger de volledige wedstrijd en had doelman David Ousted een wereldredding in huis.

San José Earthquakes - Montreal Impact: 1-2

Bij de thuisploeg begon Danny Hoesen op de bank en stond oud-Vitessenaar Guram Kashia in de basis. Een plezierige competitiestart werd het niet voor de Earthquakes, want Montreal ging er met een 1-2 zege vandoor. Hoesen viel een kwartier voor tijd in, maar kon het tij niet keren.

Seattle Sounders - FC Cincinnatti: 4-1

Meer succes was er voor Kelvin Leerdam. De oud-speler van Feyenoord en Vitesse produceerde namens Seattle de gelijkmaker tegen nieuwbakken MLS-club Cincinnatti FC, waarna de Sounders uitliepen naar een 4-1 zege. Oud-Ajacied Nicolas Lodeiro had een basisplaats bij Seattle en leverde een assist af. Bij FC Cincinnatti is Przemzyslav Tyton, voormalig doelman van PSV, de eerste keeper en maakt Pa-Modou Kah onderdeel uit van de technische staf.

Zondag

D.C. United - Atlanta United: 2-0

Het competitiedebuut van Frank de Boer bij Atlanta United is uitgelopen op een teleurstelling. Zijn ploeg moest het onderspit delven tegen het D.C. United van Wayne Rooney, dankzij een treffer van Paul Arriola op slag van rust en een blunder van doelman Brad Guzan in de tweede helft.

LAFC - Sporting Kansas City 2-1

De afsluiter van speelronde 1 werd een prooi voor LAFC, dat Kansas City met 2-1 versloeg. Bij de bezoekers stonden oud-Eredivisiespelers Krisztián Németh (Roda JC) en Filippe Gutierrez (FC Twente) in de basis. Németh nam bovendien de openingstreffer van het duel voor zijn rekening.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen