Delle eerste Fransman bij Feyenoord: "Een leuke statistiek"

4 maart 2019, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joris Delle maakte zondag zijn debuut namens Feyenoord en was de eerste Fransman in dienst van de Rotterdammers. De derde keeper kwam in actie omdat eerste keuze Justin Bijlow al geblesseerd was en ook tweede keuze Kenneth Vermeer met een kwetsuur naar de kant moest. "Als zoiets gebeurt, moet ik klaar zijn om te spelen. Daar train ik elke dag hard voor."

Dat vertelde de goalie over zijn invalbeurt tegenover RTV Rijnmond. "Ik ben blij, het was een goede wedstrijd en goed om het zo te doen. De clean sheet zorgt voor vertrouwen bij het team", legde Delle uit. Blij om in te vallen was hij niet, omdat Vermeer geblesseerd uitviel. "Maar het is voor mij geen probleem om te spelen. Als je op de bank zit, weet je dat je erin kunt komen."

En zo werd de keeper die overkwam van NEC de eerste Fransman in dienst van Feyenoord. "Dat is slechts een statistiek, maar wel leuk", erkende hij. Ook met de fans had hij direct een goede band. "Ze juichten bijna bij ieder balcontact. Dat heb je in het duel niet door, maar is achteraf leuk. Of ik verwacht vaker te spelen? Ik ken mijn rol als derde keuze, dat was hartstikke duidelijk. En ik weet niet hoelang Kenneth eruit ligt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen