Padt hoopt op vergeving en tweede kans bij Oranje

4 maart 2019, 08:15   Bijgewerkt: 4 maart 2019, 10:35

Sergio Padt hoopt dat de deur richting Oranje nog altijd open staat voor hem. Na het treinincident werd de doelman van FC Groningen niet meer opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, die aangaf dat het niet alleen vanwege dat schandaal was. Inmiddels heeft Padt zich herpakt en durft hij weer te kijken naar het Nederlands elftal.

"Ik ben blij dat ik eindelijk weer belangrijk ben voor mijn elftal", aldus Padt, die vanwege het incident in de trein publiekelijk werd veroordeeld en later ook door de rechter, tegenover het Algemeen Dagblad. De goalie ging door het stof en werd gestraft. Ook ging hij minder keepen. "Dat treinincident was nog iets kleins, vergeleken met andere privéproblemen waarmee ik in die periode ook te maken had."

Padt beging een paar blunders. "Kijk, ik heb nu eenmaal twee fouten tijdens wedstrijden voor de winterstop gemaakt. Maar die maakte ik de vorige seizoenen ook wel, hoor. En geloof me: ik ga er nog wel eentje maken", relativeert hij. Volgens hem is het geen reden om niet meer in beeld te zijn voor Oranje, zeker nu veel keepers met blessures kampen en er na Jasper Cillessen en Jeroen Zoet nog een derde goalie nodig is.

Padt: "Laten we wel zijn: dat treinincident was de hoofdreden waarom ik niet meer werd opgeroepen. Daarvoor zat ik gewoon bij de selectie. Nog steeds kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan voor wat er is gebeurd. Maar ik hoop dat de bondscoach me vergeeft én natuurlijk dat hij me goed genoeg vindt. Het enige wat ik kan doen, is vooruitkijken en zo goed mogelijk blijven presteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen