Atlético door Morata simpel langs Sociedad ondanks rood Koke

3 maart 2019, 20:24

Atlético Madrid heeft zondagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Real Sociedad. De ploeg van Diego Simeone stond na ruim een half uur dankzij twee doelpunten kort achter elkaar van Álvaro Morata probleemloos voor (0-2), maar kwam door twee keer geel en dus rood voor Koke toch nog in moeilijkheden. Verder dan wat speldenprikjes kwam de thuisploeg echter niet.

Voor Morata betekende zijn dubbelslag bovendien een jubileum: hij maakte zijn honderdste competitietreffer. Na een half uur schoot hij het openingsdoelpunt binnen, gevolgd door een kopbal drie minuten later. Het waren zijn tweede en derde doelpunt in dienst van Atléti, zijn honderdste competitie-goal overall

En dus leken de bezoekers in San Sebastián op weg naar een simpele avond en een versteviging van de tweede plaats, omdat rivaal Real Madrid dit weekend verloor van FC Barcelona. Helemaal probleemloos ging dat echter niet, want middenvelder Koke kreeg vlak voor rust geel en na ruim een uur nogmaals. Daardoor moest hij het veld verlaten en ging Atlético vooral vechten, waardoor doelpuntenmaker Morata naar de kant werd gehaald.

Het plan van Simeone werkte goed, want Atlético Madrid hield simpel stand en kwam vlak voor tijd via Santiago Arias zelfs nog bijna op 0-3. Het schot van de ex-PSV'er werd echter op tijd geblokt. In blessuretijd schoot Sociedad-aanvaller Sandro Ramírez nog voorlangs, maar ondanks de man minder kwam Atlético niet meer in de problemen. Daardoor heeft het de tweede plaats in de Primera Division een stuk steviger in handen gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen