Weghorst en Klaassen gelijk, Gosens draagt bij aan zege Atalanta

Weghorst en Klaassen gelijk, Gosens draagt bij aan zege Atalanta

3 maart 2019 – Wout Weghorst en Davy Klaassen hebben zondagavond tegen elkaar gelijkgespeeld in de Bundesliga (1-1). Toch schiet zowel VfL Wolfsburg als ook Werder Bremen weinig op met de remise in de strijd om Europees voetbal. In Italië was Robin Gosens erg succesvol: hij scoorde de beslissende treffer namens Atalanta tegen Fiorentina (3-1).Met Weghorst en Klaassen in de basis en Paul Verhaegh op de bank bij Wolfsburg leek de Nederlandse aanvaller meteen zijn stempel te drukken. Zijn doelpunt werd na een kwartier voetballen echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten in de tweede helft scoorde Wolfsburg alsnog via een kopbal van John Brooks.

Een kwartier voor tijd bezorgde Max Kruse Werder alsnog een punt door te scoren uit een voorzet van Maximilian Eggestein. Werder Bremen heeft zodoende in alle 24 duels in de Bundesliga tot dusver gescoord, maar staat desondanks niet in het linkerrijtje in de Bundesliga. 

Atalanta Bergamo - Fiorentina 3-1
In een duel vol emotie hebben Marten de Roon, Robin Gosens (beide negentig minuten op het veld) en bankzitter Hans Hateboer een belangrijke overwinning geboekt op Fiorentina. Beide ploegen hielden na twaalf minuten een minuut applaus ter nagedachtenis aan het overlijden van Davide Astori, dat maandag precies een jaar geleden is. Op dat moment stonden de bezoekers dankzij Luis Muriel al met 0-1 voor. 

Die konden de gasten echter niet over de streep trekken, want na ruim een half uur was het tij gekeerd. Josip Ilicic en Alejandro Dario Gómez hadden de stand al omgedraaid en het duel werd na een klein uur beslist door Robin Gosens. Hij kopte - nadat hij eerst de bal knap had binnen gehouden aan de andere kant van het veld, bij de tweede paal binnen. Door de zege stijgt Atalanta - dat kansen op de 4-1 liet liggen - naar de zesde plaats.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020