Van den Brom looft mentale weerbaarheid van AZ tegen Fortuna

3 maart 2019, 19:43

John van den Brom is heel blij met de overwinning die AZ zondagmiddag boekte op Fortuna Sittard. Volgens de oefenmeester was de zege heel belangrijk, vooral op het mentale gebied. "Ik was nieuwsgierig hoe we omgingen met de teleurstelling van de laatste drie dagen. Dan kan ik trots zijn op mijn jongens", zei de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de 4-2 zege. "Het is ongelofelijk dat je in de rust met 1-2 achter staat", vond Van den Brom gezien het speelbeeld. En dus was er halverwege na de midweekse bekeruitschakeling een nieuwe tegenstelling. "Ga plezier hebben, ga voetballen. Dat heb ik gezegd. Ik vond dat ze het de eerste helft goed hebben gedaan, maar je staat wel achter. Dan moet je de ploeg weer opbeuren, want de teleurstelling was voelbaar."

AZ ging na de thee door waar het was gebleven en werd daarvoor uiteindelijk ook beloond. "Hoe ze het hebben opgepikt, is heel knap. Ze hebben zich twee keer niet laten zien tegen Willem II, maar het is onzin dat ze er niks meer van kunnen. Deze overwinning helpt heel erg bij het over een teleurstelling heen komen en helpt in de strijd om de derde plaats", aldus Van den Brom, die echter niet te hard wilde juichen. "Want we hebben nog niets."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen