Memphis zet Lyon op goede spoor met goal tegen Toulouse

3 maart 2019, 18:56

Memphis Depay heeft zondagmiddag eindelijk weer eens doeltreffend uitgehaald bij Olympique Lyon in de Ligue 1. De aanvaller, die midweeks in de beker ook scoorde, stond tegen Toulouse in de basis en schoot na een kleine tien minuten raak: het was de opmaat naar een ruime zege van de thuisploeg. Mede door twee treffers van Moussa Dembélé eindigde het in liefst 5-1.

De vroege treffer van Memphis, die van links naar binnen dribbelde, kapte en uiteindelijk met enig fortuin in de verre hoek raak schoot, werd nog ongedaan gemaakt door Mathieu Dossevi (1-1). Maar na een half uur zorgde Bertrand Traoré voor een nieuwe voorsprong van de nummer drie van de Ligue 1, die enkele minuten later vanaf elf meter werd vergroot door Nabil Fekir.

Eindelijk weer eens een duel waarin het heerlijk liep voor Lyon, dat de laatste weken moeizaam draaide. Memphis had al vier maanden niet meer gescoord in de Franse competitie, maar toonde afgelopen week in de Coupe de France tegen Caen al beterschap. Dat werd beloond met een basisplaats tegen het in matige vorm verkerende Toulouse, tegen wie Lyon kon werken aan het zelfvertrouwen.

In de tweede helft kon de nummer vijftien namelijk weinig meer brengen en was Lyon, bij wie Tete negentig minuten op de bank bleef, heer en meester. Dembélé vergrootte na ruim een uur spelen de voorsprong tot 4-1 en zorgde vijf minuten later ook nog voor het slotakkoord op aangeven van Fekir. De bezoekers eindigden het duel ook nog met een man minder nadat Yannick Cahuzac zijn tweede gele kaart kreeg. Door de zege blijft Lyon op de derde plaats in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen