Steijn eerlijk over VAR: "Het is voor mij niet meer verklaarbaar"

3 maart 2019, 17:46

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn was niet bepaald te spreken over het optreden van de VAR bij het duel in Groningen. Hoewel de coach al meermaals heeft aangegeven voorstander te zijn van de videoscheidsrechter, kon hij ditmaal niet anders dan commentaar leveren op de VAR. Voor hem waren twee momenten, het tweede doelpunt van FC Groningen en de rode kaart voor Moreno Rutten, cruciaal.

Tegenover FOX Sports ging hij wat uitgebreider in op de VAR. "Het is voor mij en mijn spelers niet meer verklaarbaar", stelt Steijn, die de rode kaart voor Rutten te zwaar vond. "Dit gebeurt twintig keer per wedstrijd, een gele kaart is genoeg. Als je het heel vaak terugkijkt, wordt het erger. Maar dit is veel te zwaar voor een rode kaart." Toch werd die na ingrijpen van de VAR gegeven.

Fouten maken is menselijk, maar volgens Steijn is het iets structureels. "Bij de tweede goal van FC Groningen nemen ze een vrije trap met een rollende bal. Ze schieten op de lat en vervolgens krijgen ze een penalty. Dus ik geef direct aan: wordt dit teruggekeken? Nee, want we hebben de bal gehad. Tsja, toen hij van de lat terugkwam." En dus kwam er een strafschop waaruit het doelpunt viel.

Voor Steijn de tweede keer op rij dat het tegen zat. "We maken allemaal fouten, daar heb ik geen moeite mee. Maar dit slaat door. Er wordt met twee maten gemeten en daar heb ik moeite mee. Hopelijk gaat de aanklager mee en draait hij de rode kaart terug", aldus de eerlijke en realistische coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen