Riekerink blij met eerste helft, maar vond tweede deel waardeloos

3 maart 2019, 17:15

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink zag twee gezichten bij zijn elftal na het duel met Willem II. Na een fantastische eerste helft, stond zijn ploeg met 3-0 voor, maar uiteindelijk mazzelden de Friezen dat de Tilburgers met een man minder niet op gelijke hoogte kwamen vlak voor het eindsignaal. "De tweede helft hebben we er niks van gebakken. Waardeloos."

Dat was het oordeel van de coach tegenover FOX Sports. Toch wilde hij óók de goede eerste helft niet vergeten. "Toen hebben we echt heel goed gespeeld. Goed de ruimtes benut, prachtige goals gemaakt", zag de oefenmeester. Wel gebeurde er vlak voor de pauze nog iets waardoor het duel in het Abe Lenstra Stadion kantelde. 

"Daniel Crowley ging achter de spits spelen, dat zorgde voor de omschakeling", aldus de trainer, die de matige tweede helft vooral aan zijn eigen ploeg wilde wijten. "Het werd statisch, we gingen de ballen langzaam naar elkaar spelen. Daar ligt de wortel voor wat er later misgaat. Het werd een opeenstapeling van fouten en in de laatste vijf minuten krijgt Willem II nog twee kansen. Dan kom je nog goed weg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen