Excelsior kansloos tegen PSV: "Mede door hun kwaliteiten"

3 maart 2019, 10:37

Een stunt tegen koploper PSV zat er zaterdag niet in voor Excelsior. De Rotterdammers slaagden er nauwelijks in om gevaarlijk te worden voor de goal van Jeroen Zoet en dat kwam volgens Adrie Poldervaart mede door het goede spel van PSV (0-2).

Dat zegt de trainer tegen RTV Rijnmond. "Mede door de kwaliteiten van PSV zijn we niet aan kansen of goals toegekomen. Een back of middenvelder inspelen was de manier om op te bouwen want PSV hield het goed dicht. Daarna gaat het om het vervolg maar daar deden we veel te weinig mee."

Wat ook niet meehielp, was dat Ryan Koolwijk en Luigi Bruins er niet bij waren. "Luigi probeert altijd een overtal te creëren, terwijl Ryan heel vast is aan de bal", weet Poldervaart. "Maar we hadden ze vandaag niet dus deze jongens moesten het doen. Daar had ik heel veel vertrouwen in en we bleven in de wedstrijd, maar bij 0-2 wordt het een stuk moeilijker."

Door het verlies wordt de situatie van Excelsior er niet gemakkelijker op. De ploeg staat nu veertiende. "We blijven dezelfde dingen doen. VVV is belangrijk en daarna komt PEC Zwolle, die is ook weer heel belangrijk. Vandaag had ik hoop op een onverdiend punt, maar dat hebben we helaas niet kunnen brengen. We geven uiteindelijk wel veel minder goals weg dan voor de winterstop, dus dat is aan de beterende hand", zegt Poldervaart.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen