Volgende klap voor NAC: "De gifbeker lijkt nog niet leeg"

Volgende klap voor NAC: "De gifbeker lijkt nog niet leeg"

3 maart 2019 – NAC Breda bevindt zich in een enorme crisis. Achter de schermen is het onrustig en ook op sportief gebied bevindt de club zich in grote moeilijkheden. De hekkensluiter van de Eredivisie incasseerde zaterdagavond de volgende klap door onderuit te gaan tegen Vitesse (4-1). Met nog tien wedstrijden te spelen is het gat met nummer zeventien De Graafschap vijf punten."Het is weer een pijnlijke avond", concludeert Daan Klomp via de officiële clubkanalen. De verdediger kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en mist zodoende de ontmoeting met PSV. "De gifbeker lijkt nog niet leeg, toch proberen we een groep te blijven en ondanks alles de boel bij elkaar te houden. Alleen op die manier kunnen we het gaan kantelen. Tot slot moet ik excuses maken aan het team voor de tweede gele kaart, daardoor kwamen we met tien man te staan en werd de druk nog groter."

Benjamin van Leer sluit zich aan bij de woorden van Klomp. De van Ajax gehuurde doelman noemt de 2-1 van Vitesse, die een kwartier voor tijd viel, als kantelpunt in de wedstrijd. "Daarna kwamen we volledig onder druk te staan en kregen we het niet meer voor elkaar om iets terug te doen. Feit is dat we vanavond wederom tegen een domper aanlopen, dit doet wederom pijn, maar we moeten ook na deze avond weer verder."

Het tweede doelpunt van Vitesse werd gemaakt door Maikel van der Werff, die dat in buitenspelpositie leek te doen. De grensrechter oordeelde anders en de VAR had niet de juiste camerabeelden om NAC eventueel te helpen. "we kennen allemaal de VAR en we hebben het er al vaak over gehad. Ik zie de beelden na de wedstrijden en dan vraag je je af hoe dit kan. Dit zijn essentiële momenten in een wedstrijd. Uiteindelijk staan we weer met lege handen, maar ook na vanavond gaan we gewoon door."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020

  3. zondag 22 november 2020