Barça wint weer in Bernabéu en neemt voorschot op titel

2 maart 2019, 22:40   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 23:29

FC Barcelona heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd een zege weten te boeken op bezoek bij Real Madrid. In een wat fletse Clásico was een treffer van Ivan Rakitic in de eerste helft voldoende voor de zege, waardoor Barça nu twaalf punten los is van Real in La Liga (0-1).

In de Copa del Rey liep Real Madrid afgelopen woensdag tegen haar aartsrivaal nog tegen een 0-3 thuisnederlaag aan en had dus wat goed te maken. Er stond bovendien veel meer op het spel dan alleen de eer van een Clásico-zege, want Barcelona had bij aanvang van het duel al negen punten voorsprong op de Madrilenen. De thuisploeg begon voortvarend en kreeg al na twee minuten een vrije trap op de rand van de zestien. Toni Kroos maakte een actie waardoor Sergio Busquets aan de noodrem moest trekken. De vrije trap van Gareth Bale was echter zeer matig, waardoor een droomstart uitbleef voor De Koninklijke.

Barcelona keek in de openingsfase enigszins de kat uit de boom en loerde op snelle uitbraken van haar levensgevaarlijke voorhoede. Zo kreeg Luis Suarez na een kwartier voetballen een behoorlijke kans, even later gevolgd door een mogelijkheid van Lionel Messi. De openingstreffer kwam na een klein half uur voetballen echter van de voet van Rakitic. Hij werd bediend door Sergi Roberto, die op de rechterflank de bal had en de ruimte die er voor hem lag perfect inschatte. De back stuurde Rakitic weg, waarna de Kroaat op Messi-achtige wijze de bal over Thibaur Courtois heen wipte.

Diezelfde Courtois zorgde er richting de rust voor dat Barcelona niet verder uitliep, want de Belgische doelman had fantastische reddingen in huis op een schot van Suarez en een rebound van Messi. Ondertussen maakte de thuisploeg weinig tot geen gebruik van Bale en Karim Benzema, waardoor grote Madrileense kansen uitbleven. Het dichtst bij kwam Luka Modric, die van dichtbij net over kopte.

De beginfase van de tweede helft was voor Real Madrid, dat een 0-1 achterstand goed te maken had. Benzema en Vinicius Jr. kregen kansen, maar waren niet scherp of vonden Ter Stegen op hun weg. Vinicius zorgde sowieso voor veel dreiging, maar was steeds veel te wild in zijn eindpass of afronding. Barcelona begon op haar beurt behoorlijk flets aan de tweede helft. Het bracht aanvallend op enkele momenten na niet veel, maar bleef in verdedigend opzicht relatief eenvoudig overeind.

In de slotfase van het duel lieten de Catalanen nog wel even hun klasse zien, waardoor zowel Messi als Suarez de kans kregen het duel definitief te beslissen. Vooral Messi was er dichtbij, maar na een flitsende aanval mikte hij de bal net naast de paal. Zo ging Clásico nummer twee in vier dagen tijd als een nachtkaars uit, maar Barcelona maalde er niet om. Het pakte opnieuw de zege in het hol van de leeuw en schudde Real Madrid daarmee definitief van zich af in de titelrace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen