Lazio neemt revanche tegen AS Roma in Derby della Capitale

2 maart 2019, 22:28

De Derby della Capitale is een prooi geworden voor Lazio. De Romeinse club was voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor AS Roma, dat aantrad zonder zowel Rick Karsdorp als Justin Kluivert. Het gat tussen de aartsrivalen bedraagt na zaterdagavond nog maar drie punten, nog wel in het voordeel van Roma.

Eerder dit seizoen won Roma de stadsderby met 3-1. Lazio aasde op revanche en kreeg het ook. Qua kansen ontliepen de aartsrivalen elkaar weinig, maar de thuisploeg toonde zich scherper voor het doel. Na twaalf minuten sloeg Lazio voor de eerste keer toe. Felipe Caicedo profiteerde van onoplettendheid in de verdediging van Roma en schoot raak op aangeven van Joaquín Correa.

Karsdorp en Kluivert zaten bij Roma op de bank, maar werden niet binnen de lijnen gebracht voor Eusebio Di Francesco. Zij zagen toe hoe Federico Fazio een kwartier voor tijd in de fout ging en Correa in het strafschopgebied naar de grond werkte. Ciro Immobile - opvallend genoeg geen basisspeler - benutte de penalty. Via Danilo Cataldi liep Lazio vervolgens uit naar 3-0, waarna Aleksandar Kolarov in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.