Droomstart helpt Bayern bij Gladbach aan koppositie

Droomstart helpt Bayern bij Gladbach aan koppositie

2 maart 2019 – Bayern München is medekoploper in de Bundesliga. Der Rekordmeister won het op papier lastige uitduel bij nummer vier Borussia Mönchengladbach met 1-5 en komt zo op hetzelfde puntentotaal als lijstaanvoerder Borussia Dortmund, dat vrijdag een nederlaag leed bij FC Augsburg. Dortmund heeft nog wel een iets beter doelsaldo.München, dat nog altijd niet kan beschikken over Arjen Robben, kende daags voor de uitwedstrijd in Gladbach een opkikker van jewelste. Koploper Dortmund verspeelde op bezoek bij FC Augsburg dure punten (2-1) en de koppositie stond daardoor op de tocht voor de geelzwarten. Dan moest Bayern wel zien te winnen bij Mönchengladbach, dat bezig is aan een uitstekend seizoen.

In eigen huis bleek BMG echter kansloos tegen de ploeg van Nico Kovac. De start van de gasten was werkelijk voortvarend. Na iets meer dan tien minuten stond het al 0-2, dankzij goals van Javier Martínez en Thomas Müller. Bayern was het merendeel van het duel heer en meester bij de subtopper, maar moest vlak voor rust toch een tegentreffer slikken: Lars Stindl bracht de spanning terug en leek de comeback van de gastheren in gang te zetten.

Daar bleek in de tweede helft niets van de komen, want Robert Lewandowski maakte twee minuten na de hervatting de 1-3. Het betekende zijn 120 competitietreffer voor Bayern München, wat hem een derde plek aller tijden oplevert bij Bayern. Serge Gnabry zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-4 en Lewandowski maakte vanaf de stip de handvol treffers vol in de blessuretijd en gaf de heroverde koppositie daarmee extra glans.

Dortmund en Bayern hebben nu beide 54 punten. Naaste belager RB Leipzig heeft negen punten minder, terwijl BMG op elf punten volgt. Die twee ploegen gaan de komende maanden de strijd aan met Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg voor de Champions League-tickets.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019