Bosz wint met Leverkusen, blamage Bruma's Schalke 04

2 maart 2019, 17:29   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 18:03

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zaterdagmiddag een relatief eenvoudige zege geboekt op SC Freiburg. Dankzij een vroege goal van Charles Aranguiz en een doelpunt van Leon Bailey won de formatie van de Nederlandse trainer met 2-0. Het is voor Bosz de vijfde competitiezege in zeven wedstrijden. Het Schalke 04 van Jeffrey Bruma leed een beschamende 0-4 nederlaag tegen Fortuna Düsseldorf.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg (2-0)

Na de uitschakeling in de Europa League en de nederlaag tegen Borussia Dortmund kon Bosz wel weer een succesje gebruiken. Leverkusen hoopt zich voor volgend seizoen te plaatsen voor Europees voetbal en is goed op weg om dat doel te behalen. Tegen Freiburg, dat in de onderkant van de middenmoot meedraait, moest de volgende stap richting het hoofddoel worden gezet.

De start van Leverkusen was uitstekend. Al na vier minuten kwam Die Werkself op voorsprong. Een hoekschop werd niet goed verwerkt door de verdediging van Freiburg, waarna Aranguiz de afvallende bal met overtuiging in het doel schoot. Een tegenvaller was dat een kwartier later Sven Bender met een hoofdwond de strijd noodgedwongen moest staken. Ook zonder de ervaren Duitser bleef Leverkusen de wedstrijd domineren.

Het duurde echter lang tot Leverkusen de wedstrijd definitief in het slot gooide. Vroeg in de tweede helft dacht de thuisploeg een strafschop te krijgen, maar op aangeven van de VAR werd de penalty geannuleerd. Het deerde Leverkusen echter niet. Een kwartier voor tijd besliste Bailey de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Bosz. De pijlsnelle aanvaller gaf op de doellijn het laatste tikje nadat Julian Brandt met een stift de doelman verschalkte. Door de zege doet Leverkusen uitstekende zaken en stijgt het (tijdelijk) naar de zesde plaats in de Bundesliga.

Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf (0-4)

Schalke 04 draait een bijzonder seizoen. De club uit Gelsenkirchen plaatste zich voor de knock-outfase van de Champions League, maar presteert in de Duitse competitie ver onder de maat. Zaterdag ging het flink mis tegen Fortuna Düsseldorf. De nieuwe club van Bruma ging voor eigen publiek met liefst 0-4 onderuit. Dodi Lukebakio opende na 35 minuten vanaf de strafschopstip de score. In de tweede helft waren ook Dawid Kownacki (twee keer) en Benito Raman trefzeker tegen de huidige nummer veertien van de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt - 1899 Hoffenheim (3-2)

Twee Nederlanders kwamen in actie bij Eintracht Frankfurt - 1899 Hoffenheim: Jetro Willems als invaller bij de thuisploeg en Joshua Brenet als basisspeler bij de bezoekers. Hoffenheim leek een zege over te houden aan de wedstrijd in Frankfurt, maar door een krankzinnige slotfase ging de overwinning naar de thuisploeg. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd maakte Sébastien Haller de gelijkmaker, waarna ver in de extra tijd Goncalo Paciencia de 3-2 maakte. In de slotfase speelden de bezoekers met tien man, want na 65 minuten - bij een 1-2 stand - kreeg Kasim Adams zijn tweede gele kaart.