LA Galaxy neemt afscheid van grootverdiener Dos Santos

2 maart 2019, 09:42   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 11:59

LA Galaxy heeft afscheid genomen van Giovani dos Santos (op archiefbeeld als speler van Villarreal). Volgens de Nederlandse directeur Dennis te Kloese is dit de beste oplossing voor beide partijen. De 29-jarige Mexicaan kwakkelde met blessures, maar moet LA Galaxy zich ook houden aan het Amerikaanse salarisplafond.

Ieder MLS-team mag maximaal drie spelers inschrijven die meer verdienen dan het salarisplafond in de Verenigde Staten voorschrijft. Met Dos Santos erbij overschreed Galaxy dit aantal zogenaamde designated players, waartoe broer Jonathan dos Santos, Romain Alessandrini en Zlatan Ibrahimovic behorenDos Santos gold als grootverdiener in de MLS. De oud-speler van onder meer FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Galatasaray ving een kleine vijf miljoen euro aan jaarsalaris, weet LA Times.

"Het is natuurlijk een moeilijke beslissing", aldus Te Kloese. "Hij is erg getalenteerd. Maar uiteindelijk denk ik dat dit het beste is voor de betrokken partijen." De contractontbinding is overigens een duur grapje, de club zou de aanvaller ongeveer vijf miljoen euro meegeven.

In de Verenigde Staten gaat de MLS dit weekend weer van start. Galaxy gaat op bezoek bij Chicago Fire.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen