Messi keert voor het eerst sinds WK weer terug bij Argentinië

1 maart 2019, 20:05

Lionel Messi keert terug bij de nationale ploeg van Argentinië. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk voor het eerst weer opgeroepen door bondscoach Lionel Scaloni, die dus ongetwijfeld te horen heeft gekregen dat de Barça-ster weer wil uitkomen voor zijn land. Sinds het teleurstellende WK in Rusland kwam hij niet meer in actie voor de Argentijnen.

Hoewel hij nooit officieel had aangegeven dat hij definitief stopt bij de nationale ploeg van Argentinië, werd hij - op eigen verzoek - niet meer opgeroepen door de (interim-)opvolger van Jorge Sampaoli. De geruchten deden wel de ronde dat hij voor de Copa América van komende zomer in Brazilië weer beschikbaar zou zijn. In de voorbereiding daarop zit hij nu dus voor het eerst weer bij de selectie.

Messi speelde in totaal 128 interlands voor Argentinië, waarin hij 65 doelpunten maakte. In 2016 stopte de kleine Argentijn ook al even na de teleurstellend verlopen Copa América, maar kwam daar vervolgens op veler verzoek toch weer op terug. Een prijs won hij tot dusver echter niet met zijn land, iets dat de kleine Argentijn in zijn thuisland nog weleens wordt verweten.

Tagliafico wel, Icardi niet

Ook Ajacied Nicolas Tagliafico is opgeroepen, terwijl door de rentree van Messi er geen ruimte meer is voor Mauro Icardi. Het is een publiek geheim dat hij niet goed kan opschieten met de aanvaller van FC Barcelona. Ook Sergio Agüero - een van de beste vrienden van Messi - is niet opgenomen in de voorselectie. Argentinië speelt oefenduels met Venezuela (23 maart) en Marokko (26 maart).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen