PSV benoemt Romário tot ambassadeur in Brazilië

1 maart 2019, 18:56   Bijgewerkt: 1 maart 2019, 20:07

PSV heeft Romário de Souza Faria benoemd tot ambassadeur van de club in Brazilië. De voormalig spits gaat in zijn eigen land de Nederlandse voetbalclub vertegenwoordigen, zoals Carlos Salcido en Francisco Javier Rodríguez dat al doen in Mexico. "PSV is mijn club, ik vind het een grote eer om deze nieuwe rol te krijgen", aldus de voormalig spits.

Dat laat PSV weten via de officiële kanalen over Romário, die deze week op initiatief van hoofdsponsor energiedirect.nl terugkeerde in Eindhoven vanwege het carnaval. Na dit seizoen komt de Braziliaan nog terug voor een officiële benoeming. "Hij heeft toegezegd dat we hem kunnen inzetten op alle gebieden waarvan wij denken dat hij van toegevoegde waarde kan zijn", aldus commercieel directeur Frans Janssen. "Romário is een legende, in Eindhoven, in Brazilië, eigenlijk overal. Het is fantastisch dat iemand met zijn status zich voor onze club wil inzetten."

Hoewel het volgens Janssen 'eretitels' zijn, zit er wel daadwerkelijk een serieus gevolg aan vast. "Met Salcido en Rodriguez zijn volwassen afspraken gemaakt over hun inzetbaarheid. Carlos heeft inmiddels in een commercieel traject voor een sponsor een eerste bijdrage geleverd. Met Romário maken we soortgelijke afspraken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen