Fortuna Sittard hoopt op een mentaal en fysiek vermoeid AZ

1 maart 2019, 16:02

Fortuna Sittard treft zondag een AZ dat donderdagavond zowel een fysieke als mentale tik kreeg. De Alkmaarders werden tot hun grote teleurstelling - na 120 minuten voetballen en een strafschoppenserie - door Willem II uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker. René Eijer hoopt van die situatie te profiteren.

"We hebben het daar wel over gehad. Dat kan uiteindelijk toch gaan meespelen", erkent de trainer in gesprek met De Limburger. Fortuna kan de punten goed gebruiken: het gat met FC Emmen, dat zestiende staat, bedraagt immers maar twee punten. Fortuna krijgt door de defensieve problemen veel doelpunten tegen, maar dat is voor Eijer geen reden om in Alkmaar een veel verdedigendere tactiek te hanteren. "Dan moet je ineens heel anders gaan spelen. Daar hebben wij de ploeg niet voor."

Fortuna kan tegen AZ nog geen beroep doen op Branislav Ninaj, die nog altijd geblesseerd is. Een andere optie voor de positie van centrale verdediger, José Rodriguez, ontbreekt wegens een schorsing. "Het wordt weer puzzelen achterin, maar dat zijn we inmiddels wel gewend", besluit de trainer.

Lees ook: Enorme mentale tik voor AZ: "Zullen daar rekening mee houden"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen