Van Bommel: "Team zit niet vast, de resultaten zitten vast"

1 maart 2019, 14:39

Mark van Bommel blijft de kritiek op het spel van PSV afwimpelen. Qua resultaten zit de Eredivisie-koploper zéker in een mindere fase. Achtereenvolgens morste PSV punten tegen FC Utrecht (2-2), sc Heerenveen (2-2) en Feyenoord (1-1). "Maar het is niet zo dat we overhoop gespeeld worden", aldus Van Bommel in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Excelsior.

"Het team zit niet vast", citeert het clubkanaal van PSV hun trainer. "De resultaten zitten vast." Daarmee doet Van Bommel afstand van het commentaar op het spel van zijn ploeg. "Als er kritiek is, onderbouwd met argumenten neem ik dat direct aan. Maar zo links en rechts wordt ook geroepen dat het slecht is. Of dat we er niet alles aan doen. Kritiek om de kritiek. Daar ben ik het mee oneens."

Van Bommel wijst op de effectiviteit van de tegenstanders. "De doelpunten die we tegenkrijgen vielen uit een corner, een counter en uit een aantal momenten dat we niet op staan te letten. Dat gebeurde voorheen ook, maar nu gaan de kansen er direct in. Het probleem is dat we daardoor in de achtervolging moeten. Dan ga je vaak wat geforceerder voetballen en lijkt het minder. Het oogt niet meer zo spectaculair als voor de winter."

Om de impasses in de voorbije wedstrijden te doorbreken, liet Van Bommel jongelingen Mohammed Ihattaren en Cody Gakpo invallen. Dat kwam het spel ten goede, maar of zij ook rijp zijn voor een basisplaats? "Ik twijfel altijd over de opstelling. Dat heb ik vaker gezegd. Alle jongens die erin komen geven het elftal wat extra's. Wij maken op basis van de tegenstander de afweging wat voor PSV het beste is."

Lees ook: PSV terug bij af in titelrace: is er reden tot zorgen in Eindhoven?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen