De Jong vindt extra rust prettig voor returnduel met Real Madrid

1 maart 2019, 11:05

Na de bekerzege op Feyenoord heeft Ajax een kleine week om zich voor te bereiden op de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. De Amsterdammers zouden aanvankelijk komend weekend in actie moeten komen tegen PEC Zwolle, maar de KNVB gunde Ajax - tot grote woede van de Zwollenaren - extra rust en verplaatste het duel. Frenkie de Jong vindt het prima dat er nu meer voorbereidingstijd is op de wedstrijd in Madrid.

"Zaterdag spelen betekent zondag uitlopen. En dan maandag vliegen terwijl je die dag eigenlijk nog moet herstellen. Dat is natuurlijk niet ideaal", zegt de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "Real is natuurlijk duidelijk de favoriet en het gaat een heel zware wedstrijd worden, maar ik zie zeker kansen. Wij hebben nog niet opgegeven."

Net als De Jong vindt Matthijs de Ligt het niet erg dat Ajax extra tijd heeft om zich klaar te stomen voor het returnduel in de achtste finale van de Champions League. De captain had het echter niet erg gevonden als de wedstrijd met PEC Zwolle niet was verzet. "Ik vind het wel fijn om in een ritme te zitten. Ik had het niet erg gevonden om morgen tegen PEC te spelen. Maar ik denk dat het voor sommigen wel goed is om even de rust te pakken en vol te focussen op Real Madrid", aldus De Ligt, vervolgens met een lach: "Dat is niet de ploeg om op tachtig procent tegen te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen